Milli Gorus Portal  

Geri Git   Milli Gorus Portal > SERBEST FORUM > YAŞAMA DAİR
Anasayfa Milli Görüş Bloglar Arama Bugün Konuları Okundu İşaretle

YAŞAMA DAİR Mizah - Resim - Spor - Sağlık - Uğraş - Sanat

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Eski 15-05-2006, 18:58   #1
Volkan YAŞAR

Volkan YAŞAR kullanıcısının Görüntü Resmi

Giriş: Thu May 2006
İletiler: 148
Volkan YAŞAR ***Volkan YAŞAR ***Volkan YAŞAR ***Volkan YAŞAR ***Volkan YAŞAR ***Volkan YAŞAR ***Volkan YAŞAR ***Volkan YAŞAR ***Volkan YAŞAR ***Volkan YAŞAR ***Volkan YAŞAR ***
sorularınız varsa buraya yazın

arkadaslar tıpla veya herhangi birseyle ilgili sorularınızı buraya yazın cevaplamaya calışırız insallah...

özel sorularını da özel msj bölümüne veya mialime
volyas@hotmail.com gönderebilirsiniz..

Volkan YAŞAR Çevrimdışı   Facebook'ta Paylaş Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-05-2006, 19:28   #2
Mehmet DAĞDELEN
ikimilyon
Admin

Mehmet DAĞDELEN kullanıcısının Görüntü Resmi

İletiler: 2,806
Blogdaki Konular: 18
Mehmet DAĞDELEN ***Mehmet DAĞDELEN ***Mehmet DAĞDELEN ***Mehmet DAĞDELEN ***Mehmet DAĞDELEN ***Mehmet DAĞDELEN ***Mehmet DAĞDELEN ***Mehmet DAĞDELEN ***Mehmet DAĞDELEN ***Mehmet DAĞDELEN ***Mehmet DAĞDELEN ***
sorun yok.
ama birşey sormak istiyorum
bak şimdi ben sigara içmeyi çok seviyorum.
ve bırakmayı da düşünmüyorum.
16 yıldır hiç aksatmadan içerim.
hergün bir paket. bugüne kadar sigaraya 15 milyar para yatırdım.

ama ciğerlerimin ileride sorun çıkaracağını biliyorum.
peki söyle bakalım doktor!
sigara içmeye devam ederek ciğerlerim için bir tedbir
alabilirmiyim.
yani ciğerleri korumak için bir tedbir varmı.
ne dersin?

Milli Görüş; hakkı üstün tutmaktır!
Mehmet DAĞDELEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-05-2006, 22:17   #3
PoYRaZ_38
Pasif Üye

İletiler: 204
PoYRaZ_38 **PoYRaZ_38 **PoYRaZ_38 **PoYRaZ_38 **PoYRaZ_38 **PoYRaZ_38 **PoYRaZ_38 **PoYRaZ_38 **PoYRaZ_38 **PoYRaZ_38 **PoYRaZ_38 **
Alıntı:
ikimilyon tafarından gönderildi
sorun yok.
ama birşey sormak istiyorum
bak şimdi ben sigara içmeyi çok seviyorum.
ve bırakmayı da düşünmüyorum.
16 yıldır hiç aksatmadan içerim.
hergün bir paket. bugüne kadar sigaraya 15 milyar para yatırdım.

ama ciğerlerimin ileride sorun çıkaracağını biliyorum.
peki söyle bakalım doktor!
sigara içmeye devam ederek ciğerlerim için bir tedbir
alabilirmiyim.
yani ciğerleri korumak için bir tedbir varmı.
ne dersin?

ben cevap vereyim önce daha sonra majezik kardeş devam etsin

bence sen hiç tedbir alma ebedi dünyaya hazırlık yap bir an önce

PoYRaZ_38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-05-2006, 06:16   #4
mgv1975
Pasif Üye

mgv1975 kullanıcısının Görüntü Resmi

Giriş: Sat May 2006
İletiler: 27
mgv1975 is infamous around these partsmgv1975 is infamous around these partsmgv1975 is infamous around these partsmgv1975 is infamous around these partsmgv1975 is infamous around these partsmgv1975 is infamous around these partsmgv1975 is infamous around these partsmgv1975 is infamous around these partsmgv1975 is infamous around these partsmgv1975 is infamous around these partsmgv1975 is infamous around these parts
egzama

s.a forumda ozel doktorumuz olmasi gercekten cok gusel birsey....forum yoneticilerine ve doktorumuza tesekkur ederim....

ben EGZAMA ile ilgili bilgi istiyordum eger biliyorsaniz bu konu ile ilgili beni aydinlatirsaniz sevinirim......

mgv1975 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-05-2006, 16:11   #5
Volkan YAŞAR

Volkan YAŞAR ***Volkan YAŞAR ***Volkan YAŞAR ***Volkan YAŞAR ***Volkan YAŞAR ***Volkan YAŞAR ***Volkan YAŞAR ***Volkan YAŞAR ***Volkan YAŞAR ***Volkan YAŞAR ***Volkan YAŞAR ***
Alıntı:
PoYRaZ_38 tafarından gönderildi
ben cevap vereyim önce daha sonra majezik kardeş devam etsin

bence sen hiç tedbir alma ebedi dünyaya hazırlık yap bir an önce
cevabı verilmiş oldu...
günde bir paket sigara içen kişilerde 20 yıl sonra kanser olma riski 7de 1 birdir...hazırlık gerekiri degilm i

Volkan YAŞAR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-05-2006, 16:18   #6
Volkan YAŞAR

Alıntı:
mgv1975 tafarından gönderildi
s.a forumda ozel doktorumuz olmasi gercekten cok gusel birsey....forum yoneticilerine ve doktorumuza tesekkur ederim....

ben EGZAMA ile ilgili bilgi istiyordum eger biliyorsaniz bu konu ile ilgili beni aydinlatirsaniz sevinirim......
egzama sık görülen bir deri hastalığıdır. ... forumdakilere sorsak on kişiden birisinde herhangi bir zamanda gecirilmiştir..
halk dilinde mayasıl deniyor ...
en önemli nedeni ise alerjidir.. zaten özellikle astım ve saman nezlesi olanlarda oluşur...
kontrol altına alınması kolay bir hastalıktır..

belirtilerde ise iltihaplı deri bölgesi kızarır ve kaşınır. Aynı zamanda kurur ve üstünde sivilceye benzer oluşumlar bulunur; yer yer su toplar. Egzamalı bölge kaşınırsa, enfeksiyon yayılır, deri kanar ve iltihaplanıp ağrı yapabilir. Çatlaklardan giren mikroplar bedene yayılabilir. Kaşınarak tahriş edilmiş bir egzama bölgesi çok rahatsızlık verebilir. Egzama önce yüzde ve baş derisinde çıkar, sonra kollarda ve bacaklarda, özellikle derinin katlandığı ya da giysilerin sürtündüğü yerlerde oluşur. Hastalığın veridiği rahatsızlık daha çok kaşımaya ve oluşan çatlaklardan giren mikropların yaptıkları enfeksiyona bağlıdır.
tedavide ise
Çinko bileşimleri ve kortizonlu deri merhemleri egzamalı yerlere sürülür.. ama bunlar uzun süre kullanılmamalıdır.deriyi tahris eder..antihistaminik merhemlerle kaşıntıyı azaltmak, üreli merhemlerle derinin su içeriğini artırarak egzamanın deriyi kurutup çatlatmasını önlemek deriyi kurutup çatlatmasını önlemek işe yarar...

Eski 17-05-2006, 16:18   #7
Ömer KARAMAN
KaRaMaN

Ömer KARAMAN kullanıcısının Görüntü Resmi

İletiler: 513
Blogdaki Konular: 2
Ömer KARAMAN ***Ömer KARAMAN ***Ömer KARAMAN ***Ömer KARAMAN ***Ömer KARAMAN ***Ömer KARAMAN ***Ömer KARAMAN ***Ömer KARAMAN ***Ömer KARAMAN ***Ömer KARAMAN ***Ömer KARAMAN ***
Kardeş bi gece konusuyoduk senle msn de ama işim çıkmıştı sanırım...

Fenülketönüri vardı ya onla ilgili bilgi verir misin ??
Bekliyorum..

Ömer KARAMAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-05-2006, 16:25   #8
Başkentli
Kısıtlanmış Üye

Giriş: Fri May 2006
İletiler: 2
Başkentli is on a distinguished road
voyas kardes ekledim kabul etmedin sorum olcak ortvake@hotmail.com bi bak..

Eski 17-05-2006, 16:47   #9
Ömer ÇELİK
Medreseli

Ömer ÇELİK kullanıcısının Görüntü Resmi

İletiler: 3,279
Ömer ÇELİK ***Ömer ÇELİK ***Ömer ÇELİK ***Ömer ÇELİK ***Ömer ÇELİK ***Ömer ÇELİK ***Ömer ÇELİK ***Ömer ÇELİK ***Ömer ÇELİK ***Ömer ÇELİK ***Ömer ÇELİK ***
ya bırakın ya.

sigara öldürür mü hiç?

misal benim dedem 55 sene sigara içmiş.öldü.ama niye öldü?

kanserden veya kalp krizinden değil.

yürüken düşmüş.ölmüş.allab rahmet etsin.

yani aabnın hakkını ver hakkını.

alırım anahtarını

Eski 17-05-2006, 17:17   #10
Başkentli
Kısıtlanmış Üye

Giriş: Fri May 2006
İletiler: 2
Başkentli is on a distinguished road
ne bu ya gülhane parkına cevirmişsiniz burayı arabanın hakkını verde ne oluyor.....??

Eski 18-05-2006, 14:43   #11
Volkan YAŞAR

Alıntı:
KaRaMaN tafarından gönderildi
Kardeş bi gece konusuyoduk senle msn de ama işim çıkmıştı sanırım...

Fenülketönüri vardı ya onla ilgili bilgi verir misin ??
Bekliyorum..
abi bu konuda güzel bir makale var ...

fenilketonüri hastalığını güzel anlatmış...

birkac alıntı yapalım insallah...

öncelikle fenilketonüri kalıtsal yani genetik olarak gecen vücut sistemimizdeki işleyişi sekteye uğratan metabolik bir hastalık...
Bu hastalıkla doğan çocuklar proteinli gıdalarda bulunan fenilalanin isimli bir amino asidi sindiremezler, sonuçta kanda ve diğer vücut sıvılarında biriken fenilalanin ve artıkları, çocuğun gelişmekte olan beynini harab eder ve ileri derecede zeka özürlü olmasına, sinir sistemini ilgilendiren daha bir çok belirtilerin ortaya çıkmasına neden olur.

Tedavi en az beyin dokusunun en hızlı geliştiği hayatın ilk 8-10 yılı boyunca çok iyi şekilde uygulanması gerekmekle birlikte diyet tedavisi yaşam boyu olmalıdır. Yenidoğan döneminde diyet tedavisi başlanmış fenilketonürili hastalar, yetişkin olduklarında diyeti bırakırlarsa algılamada güçlük, dikkat azalması gelişmektedir.

zaten tek tedavi yolu: fenilalaninden kısıtlı diyettir...

makalenin tamamı için: http://www.almanhastanesi.com.tr/mak...eler/fenil.htm

Eski 18-05-2006, 14:45   #12
Volkan YAŞAR

Alıntı:
Başkentli tafarından gönderildi
voyas kardes ekledim kabul etmedin sorum olcak ortvake@hotmail.com bi bak..
ADRESİNİZİ EKLEDİM...

Eski 20-05-2006, 13:19   #13
Ömer KARAMAN
KaRaMaN

Ömer KARAMAN ***Ömer KARAMAN ***Ömer KARAMAN ***Ömer KARAMAN ***Ömer KARAMAN ***Ömer KARAMAN ***Ömer KARAMAN ***Ömer KARAMAN ***Ömer KARAMAN ***Ömer KARAMAN ***Ömer KARAMAN ***
Alıntı:
majezik tafarından gönderildi
abi bu konuda güzel bir makale var ...

fenilketonüri hastalığını güzel anlatmış...

birkac alıntı yapalım insallah...

öncelikle fenilketonüri kalıtsal yani genetik olarak gecen vücut sistemimizdeki işleyişi sekteye uğratan metabolik bir hastalık...
Bu hastalıkla doğan çocuklar proteinli gıdalarda bulunan fenilalanin isimli bir amino asidi sindiremezler, sonuçta kanda ve diğer vücut sıvılarında biriken fenilalanin ve artıkları, çocuğun gelişmekte olan beynini harab eder ve ileri derecede zeka özürlü olmasına, sinir sistemini ilgilendiren daha bir çok belirtilerin ortaya çıkmasına neden olur.

Tedavi en az beyin dokusunun en hızlı geliştiği hayatın ilk 8-10 yılı boyunca çok iyi şekilde uygulanması gerekmekle birlikte diyet tedavisi yaşam boyu olmalıdır. Yenidoğan döneminde diyet tedavisi başlanmış fenilketonürili hastalar, yetişkin olduklarında diyeti bırakırlarsa algılamada güçlük, dikkat azalması gelişmektedir.

zaten tek tedavi yolu: fenilalaninden kısıtlı diyettir...

makalenin tamamı için: http://www.almanhastanesi.com.tr/mak...eler/fenil.htm
peki kardeş sence bendeki bu aşırı asabiyetin bu hastalıkla alakası olabilir mi??

Eski 20-05-2006, 16:37   #14
Volkan YAŞAR

Alıntı:
peki kardeş sence bendeki bu aşırı asabiyetin bu hastalıkla alakası olabilir mi??
abi zaten bu dert asıl sinirleri etkiliyor...

olabilir demek yerine direk evet demek daha doğru olur sanırım..

Eski 20-05-2006, 16:54   #15
Ömer KARAMAN
KaRaMaN

Alıntı:
abi zaten bu dert asıl sinirleri etkiliyor...

olabilir demek yerine direk evet demek daha doğru olur sanırım..
hadi yaa tüh be bende deliyim diye millete hava atıyordum. Yazık

Haaa kardeş belki sen bilmezsin de bize bi doktor bu hastalığın kanda tespiti olursa askere almayabilirler demişti bu konu hakkında bilgin var mı

Eski 21-05-2006, 20:52   #16
Volkan YAŞAR

Alıntı:
hadi yaa tüh be bende deliyim diye millete hava atıyordum. Yazık

Haaa kardeş belki sen bilmezsin de bize bi doktor bu hastalığın kanda tespiti olursa askere almayabilirler demişti bu konu hakkında bilgin var mı
o konuda bilgim yok...

Eski 11-06-2006, 15:34   #17
Volkan YAŞAR

soru sormayacakmısınız?

zaten ben de camasır asıyorum...

Eski 11-06-2006, 15:35   #18
Ömer KARAMAN
KaRaMaN

Alıntı:
soru sormayacakmısınız?

zaten ben de camasır asıyorum...

Eski 12-06-2006, 17:55   #19
Sena ALTIN
sadece...

Giriş: Wed May 2006
İletiler: 1,746
Sena ALTIN ***Sena ALTIN ***Sena ALTIN ***Sena ALTIN ***Sena ALTIN ***Sena ALTIN ***Sena ALTIN ***Sena ALTIN ***Sena ALTIN ***Sena ALTIN ***Sena ALTIN ***
majezik antibiyotik düşük seviyede ama 100mg onu 5 aydan fazla kullanmak ne gibi zararlara yol açar???

Sena ALTIN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-06-2006, 20:39   #20
Volkan YAŞAR

Alıntı:
MuSe tafarından gönderildi
majezik antibiyotik düşük seviyede ama 100mg onu 5 aydan fazla kullanmak ne gibi zararlara yol açar???
her ilac iki ucu keskin bıcak gibidir..yararı zararından fazla oldugunda tercih edilir..
uzun süre antibiyotiık tedavisini ne için aldıgınızı belirtmemişsiniz..
100mg doz hangi antibiyotige ait..çünkü bir antibiyotik 500mgde etkili olabilir baska birisi 100mg.. düşük doz mu yüksek doz mu bilemeyecegim..
ancak uzun süre kullanımda ana sorun direnç gelişimidir..artık bakteriler o antibiyotige karsı dirençli hale gelir ve tekrar aynı antibiyotigi kullanınca eskisi gibi iyi yanıt alınamayabiliri..
ayrıca uzun süre ilac kullanımının ana yan etkisi böbreklere ve karacigeredir..bu iki organda zehir etkisi meydana getirebilir..yetmezliklere sebep olabilir..

Yanıtla

Yer İmleri

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama

Gönderme Kuralları