![]() |
|
|||||||
| Anasayfa | Milli Görüş | Bloglar | Arama | Bugün | Konuları Okundu İşaretle |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|
#1 |
|
İnternet Bagımlılıgı
![]() Nasıl bir internet kullanıcısısınız? İnternette kalma süreniz nedir? Genellikle ziyaret ettiğiniz siteler hangileridir? (haber,forum,chat,blog,eğlence,resim,video,mp3,kişisel,ticar i,islami vb.) İnternetteki konumunuz nedir? İnternetin hayatınızdaki yeri nedir? ve benzeri bir çok soru sorabiliriz genel olarak sorumuz şu internet ve biz/siz
|
Facebook'ta Paylaş
|
|
|
#2 |
|
::::OFLU::::
|
internet acıkcası ben buraya girmeden önce chat sitelerine takılıyordum ama baktım ki oralardan bir şey cıkmaz yani hepsi boş allah ın izni ile burya takılmaya başladım ve burası bir başka bizi kovmasalar artık hep burdayız.portal da
|
|
|
#3 |
|
Benim için internet,
Günlük hayatımdan arta kalan zamanlarımı geçirdiğim bir mekan Daha çok islami,siyasi içerikli sitelerde bulunuyorum. internette kendimi bozuk bi linkten farksız görüyorum ![]() İnternet hayatımın bir parçası haline geldi ve bu saatten sonrada ayrılabileceğimi hiç mi hiç sanmıyorum. İnternetin insanlar için çok büyük bir nimet olduğunu düşünüyorum ve bu nimetten bende faydalanmak istiyorum.
|
|
|
|
#4 |
|
byUkala
Giriş: Tue May 2006
İletiler: 3,630
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sürekli aktif olduğum iki forum var.
birinde neredeyse hiç yazmıyorum , sadece okumakla yetiniyorum diğerini zaten biliyorsunuz , yazıyor , okuyor , oraya buraya sataşıyorum. msn yi sevmiyorum , chat hiç yapmadım. maillerimi bazen 2 ay okumadığım oluyor , onuda sevmiyorum. mynetten bi hazır site yapayım dedim elime yüzüme bulaştırdım. böyle...
|
|
|
#5 |
|
Giriş: Sun May 2006
İletiler: 3,877
İnternet benim için çok önemli.En fazla kullandığım google.Hastalık sürecimi,çocuğun gelişimini buradan takip ediyorum.Hatta sağlık portallarına girip aynı sorunları yaşayan annelerin ve doktorların neler söylediğine bakıyorum.
Aklıma bir soru geldiğinde ilk geldiğim yer pc nin başı.Çok faydasını gördüm. Msn kullanmaktan nefret ediyorum.Maillerimi okumak zor geliyor ![]() Portalda özel mesajla işimizi hallediyoruz msn ye gerek kalmıyor. Gazetemi internetten okuyorum.Birde tv programlarını internetten bakıp,hangini seyredeceğime karar veriyorum. ...........
|
|
|
#6 |
|
ikimilyon
Admin
|
ortalama hergün 3 saat internet kullanıyorum.
1 saat kadar da bilgisayarda çalışıyorum. ve bu zamanların %70ini bu site alıyor. son bir yılda 500 den fazla mail yollamışım. gelenleri bilemiyecem. çoğu spam olmak üzere 10 bin kadar. msn kullanıyorum. ama çok az online oluyorum. ailemle görüşmek için skype kullanıyorum. en çok izlediğim siteler, saadet, milli gazete, webmaster siteleri, teşkilat siteleri v.s. internette hergün ortalama 20 A4 lük yazı okuyorum. ve bunlardan en az ikisi makale oluyor. mesela bugün tarık yılmaz beklerin başörtüsü makalesini okudum. anketlerden nefret ediyorum. interneti seviyorum ve hayallerimin %40ını internetle ilgili şeyler oluşturuyor.
|
|
|
#7 |
|
gece
|
internet benim için bilgiye ulaşma aracı. ulaşmak isteyip de ulaşamadığım bilgi neredeyse yok. internetsiz hayatım çok zor olacak gibi görünüyor çünkü bilgiye hızlı ve kolay ulaşmanın rahatlığına çok alıştım..
|
|
|
#8 |
|
Giriş: Thu Sep 2007
İletiler: 18
İnternetin benim hayatımdada önemli bir rolü var .sanırım bu bir bagımlılık iyi taraflarıda var ama dogru ve dikkatli kullanmakta yarar var.Akşamları genelde nette vakit geçiriyorum buda yaklaşık 4 saat sürüyo ayrıca aklıma takılan herşeye internet sayesinde cevap bulabiliyorum.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
historik
|
Fırsat buldukça internete giriyorum. Evimde ve büromda İlk açtığım sayfa portal. önce reklam linkini tıklıyorum ki.. protalın kendi kendini idare etmesine destek olayım.
sonra konulara göz gezdiriyorum.. msn yi kullanıyorum. hemde 6 adet adresim var. gelen maillerin çoğunu okumuyorum. Önemli olanlarına göz gezdiriyorum. gazeteleri, son dakika haberlerini ve ilişimle ilgili bilgileri internetten alıyorum. Google hocaya istediğim soruyu soruyorum oda bildiği kadarı ile cevap veriyor.. muhasebe forumları ,milli görüş forumları, tevhid forumları ve balıkçılık forumları dikkatimi çekiyor.. ANcak yazdığım forumlar bu portal ve balıkçılık forumu. İnternette arkadaşlık kurmak doğal hayatta arkadaşlık kurmaktan daha sağlam olabiliyor.. Çünkü arkadaş olmaya aday kişinin kendini ifade ettiği bir çok yazısı önünüzde.. Onları okuyarak kişi hakkında oldukça bilgi toplayabiliyorsunuz.
|
|
|
#10 |
|
Kısıtlanmış Üye
|
hakiki internet tiryakisi..
interneti hep kurcaladım hep birşeyler yapmaya çalıştım... ineternete günde orantısız girerim bazen yarım saat bazen 3-4 saat forumlarla ilk tanışmam hiç iyi olmadı ,hiç sevmiyordum forumları lakin bu portala gelene kadar... acemiliğimi bu portalda atlattım diyebilirim her gün mutlaka girdiğim siteler -türk dil kurumu ve türk tarih kurumunun sitesi -haber ve gazete siteleri -sanatalemi.net -kendi sitelerim - ve mgp ve teşkilat siteleri bir ara site yapmaya merak sarmıştım şuan 3 tane amatör sitem var mynetten 1 tane professyonel site (yapım aşamsında devletin 30 senedir yapamadığı hastaneler gibi) ayrıca bir sitede haber editörlüğü yapıyordum istifa ettim..(istifa sebebim adminin saçma önerileri ve affaola eşşekliği ) ayrıca bazı kamusal işleri burada halledebiliyorum o açıdanda zaman kazandıryor.. internet iyidir kullanmasını bilirsen eğer sörf yapacaksan git denizde yap zaman kaybetme..
|
|
|
#11 |
|
faraza
Giriş: Wed Jun 2006
İletiler: 1,033
interneti çok sık kullanıyorum internetle ilk iş yerinde tanışdım işlerimizi internet üzerinden yürütüyorduk posta ile sipariş fişlerin kesimi vs ve ilk yaptığım şey msn adresi açmakdı onun için msnin yeri ayrıdır nete girince msnyi mutlaka açıyorum en güzel yanlarından biride bizden ayrı olan abimle görüşebilmek uzakları yakın ediyor
pek çok arkadaşım oldu kimi umutlarını kimi dertlerini kimi iyiliğini kimi kötülüğünü bıraktı ama hepsi birbirinden değerli karakterlerdi ne hikayer dinledim nelere tanık oldum hemde hiç birşey merak edip sormadığım halde burası sığınak gibi reelde canım yandımı buraya kaçıyorum başka hayatlar dinlerken yada yazılara bakarken sıkıntılarım hafifliyor sanki kişisel gelişimim içinse büyük payı oldu haberleri yeni yayınlanan kitapları radyoları buradan takip ediyorum netten önceki benle şimdi ki arasında büyük farklar var sabrı öğrendim mesela daha sakin daha dinginim sonra tüm dünya elinizin altında istediğiniz bilgiye belgeye anında ulaşabiliyorsunuz bu bizi biraz tembelde yapmıyor değil hatta net gerçek dünyadan soyutlaya biliyorda kimi zaman herşeyde olduğu gibi faydalı ve zararlı bir arada elimden geldiği kadarı ile faydalı yanlarına yakın durmaya çalışıyorum ve tabi netten bahsedip portalı es geçmek olmaz burası rüyaların gerçek olduğu masal dünyası gibi eskiden bişeler yazmakda hoş geliyodu ama şimdi öyle güzel kalemler varki onları okumak mütiş keyif veriyor bi bakıyorum şiirin büyüsüne kapılırken birden bi atışmanın tam orta yerine düşüp orada yaşanılan olaylara kulak veriyorum birden bir şarkı ile dalıp gidiveriyorum uçsuz denizlere bayırlarda çiçek toplarken aniden bir bebeğin tebessümü takılıyor gözüme ve bildiğim artık adı olmasada yazısından tanıklarımı görmek mutlu ediyor es dahası burası harikalar diyarı bir vakitler cep telefonu için şu muhabbet yapılırdı yahu biz nasıl buluşuyoduk nasıl haberleşiyok hayat nasıldı sanki hafızalarımız silindi cep telefonundan önceki hayatları anımsamıyoruz anımsadıklarımızsa zor olduğu bu muhabeti net için yapar olduk merak ediyorum sırada ne var ???? bizim annelerimiz yeter kalk şunun başından diyor biz ne dicez acep
|
|
|
#12 |
|
hayatımın olmazsa olmazları arasında ...
günde en az bir kere birkaç saatliğine otururum pc nin başına ... forum siteleri ile ilk burada tanıştım ve acemlikten sonra diğer siteler geldi. msn den konuşmayı özellikle yeni arkadaşlıklar kurmayı hiç sevmiyorum ve fazla kullanmıyorum.uzun uzun mail okumayı da sevmiyorum ancak göz gezdiriyorum.portal ve online oldugum birkaç forumu surekli takip ediyorum.ancak sadece burada cvp yazıyorum diyebilirim. haberleri surekli olarka internetten takip ediyorum(haber bultenleri izlemeyi hiç sevmem ),siyasi ,islami ve spor içerikli siteleri takip ediyorum...İnternetsiz bir bilgisayar benzinsiz bir araba,sarjsız bir telefon gibi benim için
|
|
|
|
#13 |
|
?
|
internet bağımlılığı evet ben bağımlıyım
gün içersinde ara ara yada en az 2 saat kaldığım oluyor eskiden böyle diğildim ama.. maillerimi okurdum ülke dışında bir iki arkadaşla konuşmak için msn de takılırdım senede bir iki sefer yüzyüze görüşebildiğimiz için... işimle ilgili araştırmalar yaparım...poratala üye olduktan bir ay sonra tamamen ısındım artık pc genelde açık milli görüş portal yanii sanırım burayada bağımlılığım sözkonusu(reklamlara tıklamayı da ihmal etmeden)....şikayetçimiyim hayır diğilim ama annem pc yi atmakla tehtit ediyor beni.... itiraf ediyorum ben bağımlıyım bağımlı ve barışığım
|
|
|
|
#14 | |
|
Medreseli
Giriş: Thu May 2006
İletiler: 3,279
iyi bir kullanıcıyım. Biraz bağımlıyım
internetin olduğu bir evde olduğum zaman, 3-5 saat. Olmadığı zamanda en fazla 2 saat Alıntı:
Elhamdulillah, pcnin başına oturduğumda pcm de, internetim de muvahhid oluyor. Genellikle internetle aram iyi. İlmi ve Siyasi şüphe ve/veya sıkıntılarım oluğunda internetten kardeşlere yada forumlarda kardeşlere soruyorum veya buna benzer araştırma sitelerinden faydalanıyorum. Online birçok işimi burdan hallediyorum. araştırmaları, video tasarımlarını, çeşitli ilmi yazıları buradan takip ediyorum. O yüzden benim vazgeçemeyeceğim bir teknoloji nimeti..
|
|
|
|
#15 |
|
eslem
Giriş: Wed Nov 2006
İletiler: 1,305
günde ortalama 3-4 saat nete giriyorum..
genel olarak ayzdığım yer MGP.. bir foruma alışmam ve orada yazmam kolay olmuyor msnye çok bağılı değilim internet hayatımın olmazsa olmazı değil... girdiğim sürece genel olarak portala bakıyorum chat sitelerini ise hiç kullanmadım, kullanımını bilmiyorum gerekte duymuyorum. yani inernet ve ve ben bir bütün ayrılmaz ikili falan değiliz.. ancak hayatımda bir yer kapladı mı evet kapladı
|
|
|
#16 |
|
Dr. Hasan AYDINLI
8 yasinda bir cocugunuzun oldugunu dusunun. Sizler ondan bazi seyleri yani bilmemesi, gormemesi gereken seyleri saklamak icin akla karayi secerken o internette www.google.com adresine girerek ve bir kelime yazip ENTER tusuna basarak herseyi acik ve net olarak gorebilir... Yani internet bir ozgurlukcu ortam degil, kuzunun kurda teslim edilmesidir bir cocuk icin... Internet, gunumuz insanina buyuk imkanlar sunan onemli bir teknolojidir. Bu teknolojideki gelismelere paralel olarak internetteki web sayfalarindan (www; world wide web, dunya capinda ag) gerekli gereksiz ciddi bir bilgi bombardimanina maruz kalmaktayiz. Is yerlerinden evlere kadar, internet hemen her yerde, gunluk hayatimizin bir parcasi haline gelmis durumda. Aslinda teknolojik bir nimet olan internet, insanlar icin buyuk imkanlar sunmasina, bircok guzellige vesile olmasina ragmen, bazi kotu neticelere de yol acabilmektedir. Bugun hemen her yastan bircok insan, internet bagimlisi olmus durumda. Insanlarin internetle munasebetleri sorgulandiginda, bugun bu teknolojinin dunya genelinde faydadan ziyade zarar vermeye basladigi soylenebilir. Uzmanlar, interneti suursuzca kullanan veya kotu niyet ve maksatlarina alet eden kisilerin durumunu patolojik bir problem olarak degerlendirmis ve bu durumu 'internet bagimliligi bozuklugu' (internet addiction disorder) seklinde isimlendirmislerdir. Internet bagimliligi nedir? Gercekten boyle bir bagimlilik olabilir mi? Cevremizi bu sorular isiginda biraz inceledigimizde, kendimizin veya yani basimizdaki bir dostumuzun bagimlilik sinirinda oldugunu fark edecegiz. 1997'de Ivan Goldberg, bu bozuklugu dile getirdiginde, rahatsizligin bu derece ilerleyecegi tahmin edilememisti. 'Internet bagimliligi bozuklugu'nun her hastalik gibi bazi belirtileri vardir: a) Tolerans gelismesi, alkol bagimliligindakine benzer bir seyir izler. Yani internette gecirilen zamanla ters orantili olarak mutluluk azalir. b) Kisi icine kapanir. Bu, bagimli kisinin; internette giderek daha fazla zaman harcamasina yol acar. Neticede psikomotor huzursuzluk, kaygi, internetle ilgili hayaller, parmaklarda iradi veya gayr-i iradi yazma gibi hal ve durumlar ortaya cikar. Bu durum, kisinin; sosyal, akademik ve is hayatinda menfi tesirler yapmaya baslar. Internete baglanildiginda kaygi ve huzursuzluk gibi belirtiler kaybolur. c) Kisi her seferinde internette daha fazla zaman harcar. d) Internetten uzak kalmak icin caba harcansa bile bu basarilamaz. e) Yeni web siteleri kesfetmek, oyun oynamak, 'chat' gibi aktiviteler giderek esas faaliyetlerin yerini alir. f) Aile uyeleriyle olan diyalog ve aktivitelerin yerini internet isgal eder. Sosyal aktivitelerin sikligi internet bagimliligi sebebiyle azalir. g) Internet bagimliliginin kotu neticeleri (sabah gec kalkma, evlilikle ilgili problemler, onemli isleri terk etme vb) gorulmeye baslar, buna ragmen internet kullanimi devam eder. Yukaridaki belirtilerden uc veya daha fazlasi varsa, kisi bagimlilik kriterlerini tasiyor demektir. Yapilan arastirmalarda, internet kullanicilarinin yasi kuculdukce, eglence ve oyunun on plana ciktigi gorulmektedir. Cocuklar genelde oyun; gencler ise, oyunun yani sira 'chat' ve eglence maksatli internet kullanimi yapmaktadir. Bu imkani saglikli manada kullananlarin sayisi nispeten daha azdir. Bircok anne-baba, cocuklarinin internet kafelerde oyun oynamasini engelleyememektedir. Cocugun internet kafelere gitmesini engellemek icin eve internet kuruldugunda ise, cocuklarin internette daha fazla kaldigi, bunun da aile arasinda surekli bir catisma sebebi oldugu gorulmektedir. Butun bunlarin yani sira, cocuk ve genclerin zararli sitelere ulasmasi engellenememektedir. Bu tur menfi sitelerin tesirinde kalan cocuk ve genclerde zamanla davranis bozukluklari gorulmeye baslamaktadir. Interneti asiri ve gereksiz kullananlarda fiziki ve ruhi problemler bas gostermektedir. Kisinin cevresiyle iletisimi zayifladiginda, kendini ifade kabiliyeti de korelmekte, sosyal munasebetleri bozulmakta, is verimi dusmekte, aile ici diyaloglarinda aksakliklar olabilmekte, artan ferdiyetci davranislarina paralel, kiside yalnizlik ve dolayisiyla yabancilasma gorulmektedir. Kiside, bunlarin yani sira bas, bel ve kas agrilari, gorme bozuklugu, yorgunluk hatta epilepsi (sara) tetiklenmesi gorulebilmektedir. Ne yapilabilir? Gunumuzdeki ilmi gelismelerin bir semeresi olarak karsimiza cikan bu teknolojiyi reddetmek imkansizdir. Internet vesilesiyle ilmi gelismeler cok yakindan takip edilmekte, onemli bilgilere hemen ulasilabilmekte, insanlar istedikleri (hatta istemedikleri) hemen herkesle cok rahat haberlesebilmekte, alisveris yapabilmekte ve gunluk bircok isi rahatlikla yerine getirebilmektedir. Bu teknolojinin onemi tartisilmamakla birlikte, uzmanlarin internetin istismari konusunda kafa yormalari gerekmektedir. Bilhassa internet sebebiyle derslerden uzaklasan, hatta sinifta kalan ogrencilerin; en onemli egitim yillarinda 'oyun'la kaybedilen zamanin; edinilen kotu aliskanliklarin; uygun olmayan bilgi ve goruntulerin; aile fertlerinin ekran karsisina gecerek birbirlerinden kopmalarinin; internet uzerinden gelistirilen, fakat hemen hepsi husranla biten sahte arkadasliklarin; yayginlasan kumar aliskanliginin; okulda veya mesaide gecirilmesi gereken zamanin internette gereksiz konusma ve yazismalarla bosa harcanmasinin; guzel ve hayirli isler yapilabilecekken malayani islerle ugrasmanin; 'chat' le gecirilen bos zamanlarin uzmanlarca dikkatle ele alinmasi gerekir. Internetteki bazi oyunlarin gencleri saldirganlastirdigi, hayattan kopardigi, onlarda karamsarliga yol actigi bilinmektedir. Internette FRP (hayali rol oyunu) oynayan bazi genclerde, gerceklerden uzaklasma, depresyon ve intihar girisimleri gorulmustur. Okul ve okul disi bilgisayar kullanimi toplumun orf ve adetlerine uygun duzenlenmezse, genclerde ciddi uyum bozukluklari ve kotu aliskanliklar bas gosterecektir. Bugunun dunyasinda zor olmakla birlikte, anne-babalarin masum gorunen bazi faaliyetlerin geri planindan da haberdar olmalari gerekir. Bu konuda onlarin icinin rahat olmasi, cocuklarinin guzel bir arkadas cevresi icinde kalmalariyla mumkun olabilecek gibi gozukmektedir. Internete baglanan kisinin hicbir gizliliginin kalmadigini burada vurgulamak yerinde olur. Bir firmanin, internet kullanima acildigindan beri, milyarlarca web sitesinin her asamasindaki halini kopya ettigi ve istedigi zaman bir sitenin 10 yil onceki haline bile ulasabildigi bilinmektedir. Yani web sitesi sahiplerinin internete gonderdigi her bilgi, internet aginin degisik yerlerinde tutularak kayit altina alinmaktadir. Bundan su netice cikabilir; bizim internet uzerinden yaptigimiz her turlu bilgiye ulasma ve haberlesme faaliyetimiz cok rahat bir sekilde takip edilebilmekte ve bir yerlerde depolanmaktadir. Belki birkac yil sonra bir firma size 'Sizin su ana kadar gonderdiginiz butun e-postalar bende mevcut.' diyebilecektir. Bu durumda, kisilerin masumane kullandigi bu teknoloji, birilerinin bilgi toplamasina ve bunlari kotu maksatli olarak kullanmasina da firsat verebilir. Bircok 'chat' programinin bilgisayarin icini bosaltan programlar oldugu ve buna baglanildigi anda bilgisayardaki bilgilerin bir yerlere ulastigi bilinmektedir. Internet bagimliligi nasil engellenebilir? 2005 Mart'inda Cin'de internet ve video oyunlarinin bagimliligini tedavi etmeye yonelik bir merkezin acildigi bilinmektedir.2 Bu merkezin hastalarini daha cok 14-24 yasindaki gencler teskil etmektedir. Burada danismanlik, uyku duzeninin saglanmasi, antidepresan ilaclar, sosyal baglantilarin yeniden kurulmasi, fiziki faaliyetlerin artirilmasi gibi hizmetler verilmektedir. Klinige basvurmadan once kisi veya yakinlari tarafindan alinacak bazi tedbirler vardir. Kisinin kendi durumunun farkina varmasi bu problemin giderilmesinde en onemli adimdir. Eger kisi farkina varmadan boyle bir duruma dusmus ve bunu fark etmiyorsa, duzelmesi daha uzun sure alacaktir. Internette gecirilen zamanin artisi en onemli bagimlilik sinyalidir. Tedavide dereceli olarak internet kullaniminin azaltilmasi hedeflenmelidir. Ikinci olarak, kisinin hayatinda bir psikolojik problemin veya herhangi bir stres faktorunun olup olmadigi arastirilmalidir. Kisi bazi gerceklerden kaciyorsa, internette daha fazla zaman harcar. Onu gunluk hayattan koparip bilgisayar onune iten sebepleri arastirmak da onemlidir. Kisinin manevi dunyasini, is verimini, akademik gidisatini, ailesiyle olan munasebetini tekrar gozden gecirmesinde fayda vardir. Onemli mesguliyet ve hedefleri olan kisilerin malayani konulara zaman ayirmasi tabii ki mumkun olmaz. Zira Yuce Nebi'nin (sas) buyurdugu, "Kisinin malayani seyleri terk etmesi Islam'in guzelligindendir." hadisini kendimize rehber etmeli ve bu teknolojik araci hayir yolunda kullanmaliyiz. Dolayisiyla, kisinin kendi dunyasindaki bosluklarin farkina varmak icin iradi bir cehd ortaya koymasi da insanliginin geregidir. Netice itibariyle, Allah'a (cc) goturen her seyin guzel; ondan uzaklastiran her seyin de kotu oldugunu bilerek, bu teknolojiyi kullanmali; nefislerimizi ve nesillerimizi bu sekilde de Allah'a (cc) yaklastirmanin yollarini aramaliyiz. alıntı.
|
|
|
|
#17 |
|
Giriş: Tue Sep 2006
İletiler: 1,149
internetle yaklasik bir bucuk yil önce tanistim ...önceleri daha az..sonra daha fazla kalmaya basladim...aslinda dönem dönem..bi ara ucmustum artik her dakikami burda gecirmek istiyordum...merak ediyordum ne yazilmis filan diye..
simdi syle diyebilirim gunde en az 2-3 saat internetteyim..firsatim olmadigi girmdigim zaman eksiklik hissediyorum..msn siz internet düsünemem..telefonu biraktik artik bir cok arkadasla burdan konusuyorum..yeni tanidiigm cok insan oldu bazilariyla yüzyüze hiç görüsmesem de dostum oldugunu bilirim..yani msn inemli ama ondan da sıkılıyorum bazen...sonra bu forumla birlikte baska forumlar..aklima geldikce suraya da ugrayim buraya da ugrayim diye gezerim.edebiyat siteleri arastiririm hep...edebi yazilar özellikle de şiir okuyup arsivlemek sanirim internetteki en büyük zevkim..bi de fotograflar..onlari da dosyama atmak cok hosuma gidiyor ve tabi google ..cevabini bulamadigim her soruyu cvplamaya calisir sagolsun.cok sey ögreniyorum..isim geregi ihtiyac hissettigim bi cok konuyu google bana bulur hemen..eskiden kitaplarin icinde bogulur, üstelik not almaya ugrasirdim..ve daha bi cok sey..bazen tamamen cikarmak istesem de saniirm internet artik benim icin vazgecilmez bir nimet...
|
|
|
|
#18 | ||||
|
العَلِيمُ
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
; kendisini cok severim o´da beni cok sever
|
|
|
|
#19 |
|
10-15 gundur bilgisayarımdan ayrıyım.hayat gerçekten zor.mgp nin bagımlılık yaptıgını tekrar anladım...
|
|
![]() |
| Yer İmleri |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|