Milli Gorus Portal  

Geri Git   Milli Gorus Portal > SERBEST FORUM > EDEBİYAT > İstanbul
Anasayfa Milli Görüş Bloglar Arama Bugün Konuları Okundu İşaretle

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Eski 11-06-2007, 23:55   #1
Hacer ÖZTÜRK
:::hcr:::

Hacer ÖZTÜRK kullanıcısının Görüntü Resmi

Giriş: Mon Apr 2007
İletiler: 748
Hacer ÖZTÜRK ***Hacer ÖZTÜRK ***Hacer ÖZTÜRK ***Hacer ÖZTÜRK ***Hacer ÖZTÜRK ***Hacer ÖZTÜRK ***Hacer ÖZTÜRK ***Hacer ÖZTÜRK ***Hacer ÖZTÜRK ***Hacer ÖZTÜRK ***Hacer ÖZTÜRK ***
İstanbul İçimdesin...

İçimdeki sancının, en sevdiğim şarkının, tüm güzelliklerin ortak adısın İstanbul…

Bazen sende kendimi görüyorum, olmadık yerde hiddetlenen, çaresizlere gönlünü açan, ruhunun inceliğini, sevdanın eşsizliğini… Acını kimseye göstermeyen yanını ama yüzünde bıraktığı çizgileri, atlattığın badirelerinin sancısını gizleyişini, inadından değil, imanından kaynaklanan gücünü… Seni kendimde görüyorum…

Kaç gece canım acıyarak gözlerimi kapadım sessiz bir gecede de sabaha senin gibi dimdik kalktım İstanbul… Kaç kez sırtlandığım acılar ağır geldi de, boğazımda yutamadığım düğümler oluşturdu da senin gibi sustum İstanbul…

Sevmedim seni sevmeyeni, sendeki iman dolu ruhu görmeyeni, letafetini zarafetini göremeyen kaba yürekleri sevmedim…

Seni öksüz bırakılar İstanbul, seni kimsesiz ve garip bıraktılar, sen hiç bu kadara sahipsiz kalmamıştın… Başındaki taca hiç bu kadar açıktan göz dikilmemişti… Ayasofya hiç bu kadar ızdırap çekmemişti…

Surların savaşın en şiddetli anında bile hiç bu kadar delik deşik olmamıştı…
Kalabalıklar seni anlamayan insan sürüleri, yüreğinin sızısını bilmeyen, sessiz çığlıklarını duymayan, iç çekişlerini anlayamayan kalabalıklar… Üzülme İstanbul, beni kimse anlamıyor diye; çünkü onlar kendi seslerini bile duyamıyorlar… Onlar hep boş işlerle uğraşan bir akla ve kalbe yenik düşmüş insanlar… Onların nefes almaya bile vakitleri yok, nefes almanın bile en büyük şükür vesilesi olduğunu unutmuşlar…

Ben seni uzaktan sevdim İstanbul, seninle çok az zaman geçirdim ama sensizlikte de seni terk etmedim, o can çekişen kuş ruhunda hep seni gördüm ve sevdim…

Bendemi duygularımı yitirirdim seninle yaşasam, yok İstanbul yok, ben seni kendim için sevmedim… Resul müjdelediği için sevdim, Fatih’in uykusuz gecelerinde sevdim, Akşemseddin’in duasında sevdim, toprağında barındırdığın eşsiz güzelliklerde sevdim…

Kargaşanı, gürültünü, boğazını,denizini değil ben senin bir kenara sıkışmış ruhunu gördüm de sevdim..

Eski 12-06-2007, 01:03   #2
Ömer KILIÇ
byUkala

Ömer KILIÇ kullanıcısının Görüntü Resmi

Giriş: Tue May 2006
İletiler: 3,630
Ömer KILIÇ ***Ömer KILIÇ ***Ömer KILIÇ ***Ömer KILIÇ ***Ömer KILIÇ ***Ömer KILIÇ ***Ömer KILIÇ ***Ömer KILIÇ ***Ömer KILIÇ ***Ömer KILIÇ ***Ömer KILIÇ ***
insan tutunacak bir dal arar bazen , biri gelsin ve şu üstümdeki uğursuz yalnızı
alsın der... kimseler gelmez , bir dal bulunmaz ya ; mechul bir sevgili gibi muhlisleştiremediğimiz
her duygunun adı oluverir istanbul.

çektiğin ızdırabın adı , kavuşamadığın kaybettiğin hayallerinin adı oluverir...

çünkü onda bir zafer , çünkü onda bir peygamber müjdesi saklıdır.

evet bir istanbul saklıdır içimizde bir yerde , uzakta , derinde , kimseye
açmadığımız bir yerde... içimizde

Eski 16-06-2007, 16:33   #3
Melek Zeynep BULUT
kodADIistanbul

Melek Zeynep BULUT kullanıcısının Görüntü Resmi

Giriş: Fri Jan 2007
İletiler: 1,211
Blogdaki Konular: 1
Melek Zeynep BULUT ***Melek Zeynep BULUT ***Melek Zeynep BULUT ***Melek Zeynep BULUT ***Melek Zeynep BULUT ***Melek Zeynep BULUT ***Melek Zeynep BULUT ***Melek Zeynep BULUT ***Melek Zeynep BULUT ***Melek Zeynep BULUT ***Melek Zeynep BULUT ***
istanbul..hem içimizde hem dışımızda...hem sağımızda hem solumuzda...istanbul...topla şair kalemleri...kelimeleri...kapandı Îmâ defteri...
kalemine sağlık hacerim...demli çaya...devam...

Melek Zeynep BULUT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Yer İmleri

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama

Gönderme Kuralları