Milli Gorus Portal  

Geri Git   Milli Gorus Portal > SERBEST FORUM > İSLAM
Anasayfa Milli Görüş Bloglar Arama Bugün Konuları Okundu İşaretle

İSLAM Efendimiz - İslam Büyükleri - Ayet - Hadis - Dua ve Tesbihat - Cihad - İslami İlimler - İslam Coğrafyası

Yanıtla

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Eski 05-05-2006, 23:10   #1
NAZLICAN
Misafir

İletiler: n/a
her güne bir hadis-i şerif kutsi hadislerde olur

her mahlukatın lisanı olan besmeleyle
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
RAHMAN (dünyada tüm insanlara merhametli) ve
RAHİM (ahirette sadece Müslüman kullarına merhametli)
OLAN ALLAHIN ADIYLA BAŞLARIM

ümmetimden beni en çok sevenler,benden sonra geldikleri halde beni bir defa görebilme uğruna bütün ailesini ve varlığını feda etmeye hazır olanlardır

haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır

ben her gün olmazsam telefi eden çıkar eminim inşaallah

Facebook'ta Paylaş Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-05-2006, 17:10   #2
Erdal SEVÜK

Erdal SEVÜK kullanıcısının Görüntü Resmi

Giriş: Sat May 2006
İletiler: 712
Erdal SEVÜK ***Erdal SEVÜK ***Erdal SEVÜK ***Erdal SEVÜK ***Erdal SEVÜK ***Erdal SEVÜK ***Erdal SEVÜK ***Erdal SEVÜK ***Erdal SEVÜK ***Erdal SEVÜK ***Erdal SEVÜK ***
Ümmetimin en edepsizi Ashab-ı Kiram'ın aleyhinde fena lisana (kötü söze) cüret eden şerir kimsedir.
Menavi

Erdal SEVÜK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-05-2006, 18:45   #3
Erdal SEVÜK

Erdal SEVÜK ***Erdal SEVÜK ***Erdal SEVÜK ***Erdal SEVÜK ***Erdal SEVÜK ***Erdal SEVÜK ***Erdal SEVÜK ***Erdal SEVÜK ***Erdal SEVÜK ***Erdal SEVÜK ***Erdal SEVÜK ***
SAVAŞ OLACAK VE ASABE MALLARINI ALLAH YOLUNDA VERİYORDU
AHMEDİMAHMUDUMUSTAFA (SAV) SORDU:EBA BEKİR SEN NE VERDİN
EBU BEKİR TÜM MALIM ALLAHİÇİN İNFAK EDİYORUM DEDİ
BUNUN ÜZERİNE FAHRİ KAİNAT EFENDİMİZ SANA NE KALDI DİYE SORDU
EBUBEKİR(as) BUYURDU:ALLAH VE RESULU KALDI DEDİ
CEBRAİL GELDİ BUNLARIN ÜZERİNE DEDİKİ ALLAH'U TEALA BUYURDU-Kİ
BEN EBUBEKİR KULUMDAN RAZIYIM MUHAMMED SOR BAKALIM
O DA BENDEN RAZIMI
ALLAHU EKBER ALLAHU EKBER
KAYNAĞINI SORUN BENDE ARAŞTIRAYIM.OKUMUŞTUM AMA NERDE!

Eski 06-05-2006, 22:55   #4
_anka_
Pasif Üye

_anka_ kullanıcısının Görüntü Resmi

Giriş: Thu May 2006
İletiler: 299
_anka_ **_anka_ **_anka_ **_anka_ **_anka_ **_anka_ **_anka_ **_anka_ **_anka_ **_anka_ **_anka_ **
Hadîste buyuruluyor: “Mazlum olsun, zâlim olsun kardeşine yardım et.” Ashab soruyor: “Mazluma yardımı anladık, zâlime nasıl yardım edeceğiz?” Efendimiz şöyle cevap veriyor: “Elini onun elin üzerine koyarsın, yani zulmüne mani olursun.”

_anka_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-05-2006, 01:38   #5
Fatih Sultan Han
Pasif Üye

Fatih Sultan Han kullanıcısının Görüntü Resmi

İletiler: 25
Fatih Sultan Han is a name known to allFatih Sultan Han is a name known to allFatih Sultan Han is a name known to allFatih Sultan Han is a name known to allFatih Sultan Han is a name known to allFatih Sultan Han is a name known to all
Ümmetimin sonlarına doğru, mescidlerini süsleyip te kalplerini harabeye çeviren topluluklar görülür. Onlar, elbisesine verdiği önemi, dinine vermeyecek.Dünyalığı yerindeyse, dinlerine ne olduğuna aldırmayacak.
[Hadis-i Şerif (Ramuz).]

Fatih Sultan Han Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-05-2006, 01:39   #6
Fatih Sultan Han
Pasif Üye

Fatih Sultan Han is a name known to allFatih Sultan Han is a name known to allFatih Sultan Han is a name known to allFatih Sultan Han is a name known to allFatih Sultan Han is a name known to allFatih Sultan Han is a name known to all
Ebu Hureyre Hazretleri Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem)in şöyle buyurduğunu rivayet etmektedir:

Sevdiğin kişiyi ölçülü sev.
Yoksa, bir gün gelir o insan gözünde sevimsizleşir de önceki aşırı muhabbetinden dolayı elemin iyice ziyadeleşir.
Kızdığın kimseye karşı da ölçülü ol ve nefret hissinin önünü kes. Aksi halde, gün döner de o şahıs dostun oluverirse evvelki öfkeli tavırlarının mahcubiyeti seni çok üzer.

(Tirmizi, Birr, 59)

Eski 07-05-2006, 01:41   #7
Fatih Sultan Han
Pasif Üye

Yaşlı Kadınlar Cennete Girmeyecek

Hz. Hasan rivayet ediyor:
Bir Gün Resûlallâha yaşlı bir kadı geldi ve:

"Ya resulallah, beni cennete koyması için Allah'a dua et" dedi. Peygamberimiz de :

"Ey falanın annesi, yaşlı kadınlar Cennete girmeyecek" buyurunca kadın ağlayarak oradan ayrıldı. Resulullah (a.s.m.) sözündeki inceliği şu açıklamasıyla daha da anlaşılır yaptılar:

"Ona haber verin, yaşlı kadınlar böyle yaşlı olarak Cennete girmeyecek, genç olarak otuz üç yaşında girecekler"

Eski 07-05-2006, 18:17   #8
Ömer ÇELİK
Medreseli

Ömer ÇELİK kullanıcısının Görüntü Resmi

İletiler: 3,279
Ömer ÇELİK ***Ömer ÇELİK ***Ömer ÇELİK ***Ömer ÇELİK ***Ömer ÇELİK ***Ömer ÇELİK ***Ömer ÇELİK ***Ömer ÇELİK ***Ömer ÇELİK ***Ömer ÇELİK ***Ömer ÇELİK ***
aleyhisselatu vesselam buyuruyorlar ki:"Bana itaat eden Allah'a itaat etmis olur. Bana isyan eden Allah'a isyan etmisolur."

Eski 08-05-2006, 18:31   #9
musab64
Pasif Üye

musab64 kullanıcısının Görüntü Resmi

Giriş: Sun May 2006
İletiler: 42
musab64 is a jewel in the roughmusab64 is a jewel in the roughmusab64 is a jewel in the rough
Said İbnu'l- Müseyyeb (rahimehullah) anlatıyor: "Resülullah (S.a.v) buyurdular ki: "Şeytan tek başına olanla, iki kişi beraber olana sıkıntı verir. Eğer üç kişi olurlarsa onlara sıkıntı veremez."

musab64 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-05-2006, 19:25   #10
sami yusuf
Pasif Üye

sami yusuf kullanıcısının Görüntü Resmi

İletiler: 8
sami yusuf has a reputation beyond reputesami yusuf has a reputation beyond reputesami yusuf has a reputation beyond reputesami yusuf has a reputation beyond reputesami yusuf has a reputation beyond reputesami yusuf has a reputation beyond reputesami yusuf has a reputation beyond reputesami yusuf has a reputation beyond reputesami yusuf has a reputation beyond reputesami yusuf has a reputation beyond reputesami yusuf has a reputation beyond repute
Huzeyfe (r.a)'den:
-Allah Resulu şöyle buyurmuştur:
"Eğer başaksı bize iyilik ederse,biz ona iyilik ederiz.Kötülük yaparsa bizde kötülük yaparız."diyenlerden olmayın.İyilikte dirençli ve kararlı olun.Başkaları size iyilik yapınca sizde onlara iyilik yapın.Kötülük yaparlarsa,onlara kötülükle karşılık vermeyin.
TİRMİZİ

sami yusuf Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-05-2006, 21:47   #11
_anka_
Pasif Üye

_anka_ **_anka_ **_anka_ **_anka_ **_anka_ **_anka_ **_anka_ **_anka_ **_anka_ **_anka_ **_anka_ **
"Nefsim elimde olan Allah'a yemin ederim ki,siz beni annenizden,babanızdan,evladınızdan ve bütün insanlardan daha çok sevmedikçe,hakiki müslüman olamazsınız."
ANAM BABAM SANA FEDA OLSUN YA RASULALLAH!!

Eski 09-05-2006, 15:51   #12
Erdal SEVÜK

el haya ümül iman:haya imandandır.

Eski 10-05-2006, 00:42   #13
Nisanur KARA

Nisanur KARA kullanıcısının Görüntü Resmi

Giriş: Tue May 2006
İletiler: 71
Nisanur KARA ***Nisanur KARA ***Nisanur KARA ***Nisanur KARA ***Nisanur KARA ***Nisanur KARA ***Nisanur KARA ***Nisanur KARA ***Nisanur KARA ***Nisanur KARA ***Nisanur KARA ***
Muaz b. Cebel (r.a.) şöyle buyurmuştur:
Ben Hz. Peygamber'in (a.s.) bineğinin arkasına binmiştim. Onunla aramda sadece semerin arka kaşı vardı. Bana: "Ey Muaz b. Cebel!" diye seslendi. Ben, "Buyur ey Allah'ın Resulü, sana icabet eder, emrine koşarım dedim. Sonra bir süre yürüdü. Yine: "Ey Muaz b. Cebel!" diye seslendi. "Buyur ey Allah'ın Resulü, sana icabet eder, emrine koşarım" dedim. Sonra bir süre daha gitti ve: "Ey Muaz b. Cebel!" diye seslendi. Ben: "Ey Allah'ın Resulü sana icabet eder, emrine koşarım" diye cevap verdim. "Allah'ın, kulları üzerindeki hakkı nedir, biliyor musunuz?" diye sordu. "Allah ve Resulü en iyi bilendir," dedim. "Muhakkak ki Allah'ın, kulları üzerindeki hakkı, kendisine hiç bir şeyi ortak koşmaksızın ona kulluk etmeleridir" buyurdu. Sonra bir zaman daha yürüdü, sonra yine: "Ey Muaz b. Cebel!" diye seslendi. Ben yine: "Ey Allah'ın Resulü sana icabet eder, emrine koşarım" dedim. "Bunu yaptıkları zaman kulların Allah üzerindeki hakları nedir, bilir misin?" buyurdu. Ben yine: "Allah ve Resulü en iyi bilendir" dedim. "Onlara azap etmemesidir" buyurdu.

Eski 10-05-2006, 10:12   #14
Erdal SEVÜK

MuhammedMustafa SAV kendisine rüşvet teklif edip islam davasından dönmesini isteyenlere şöyle dedi:
:bir elime güneşi bir elime ayı verseniz ben islam davasından vazgeçmem.

ve 120 bin sahabi ile Adem as başlayan islam bu sözlerle doruğa ulaştı
rabbim ayağımızı kaydırmasın ölene dek.amin

Eski 10-05-2006, 13:46   #15
musab64
Pasif Üye

musab64 is a jewel in the roughmusab64 is a jewel in the roughmusab64 is a jewel in the rough
Yine Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"Gece ve gündüzde birkısım melekler nöbetleşe aranızda bulunurlar. Bunlar sabah namazı ile ikindi namazında toplanırlar. Sonra sizi geceleyin takip eden melekler (hesabınızı vermek üzere huzu-u ilahiye) yükselir. Sizi çok iyi bilen Allah, bu meleklere sorar: "Kullarımı nasıl bıraktınız?"

"Biz onları namaz kılıyorlarken bıraktık, biz onlara namaz kılarlarken vardık!" derler."

Buhari, Mevakitu's-Salat 16, Bed'ü'l-Halk 6, Tevhid 23, 33; Müslim, Mesacid 210, (632); Muvatta, Kâsru's-Salat 82, (1, 170); Nesai, Salat 21, (1, 240, 241).

Eski 10-05-2006, 21:52   #16
esved
Pasif Üye

esved kullanıcısının Görüntü Resmi

İletiler: 13
esved will become famous soon enoughesved will become famous soon enough
“İlİm ÖĞrenmeye ÇaliŞmak İbadettİr

Onu MÜzakere Etmek Tesbİhtİr

İlİm Yolunda AraŞtirma Yapmak Cİhaddir

İlmİ Bİlmeyenlere ÖĞretmek Sadakadir

Âlİmlerİn Yaninda Onu Ortaya Koymak Onlara Yakinlik SaĞlar

İlİm Helal Ve Haramlarin İŞaretlerİdİr

Cennet Ehlİnİn Yollarinin Aydinlaticisidir

VahŞette Ünsİyet Ve Yalnizlikta ArkadaŞtir

Yalnizlikta Senİnle KonuŞur

Zorlukta Ve Kolaylikta Delİldİr

DÜŞmanlara KarŞi Bİr Sİlah

Dostlarin Yaninda Bİr SÜstÜr İlİm”

Hadİs-İ Şerİf
Davet Yolunda Hazirlik- Fethİ Yeken'den

esved Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-05-2006, 11:37   #17
mehmedim
Pasif Üye

mehmedim kullanıcısının Görüntü Resmi

mehmedim will become famous soon enough
akılımda yok

mehmedim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-05-2006, 15:31   #18
musab64
Pasif Üye

Hz. Osman radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"Kim yatsı namazını cemaatle kılarsa sanki gecenin yarısını ihya etmiş gibidir. Kim de sabahı da cemaatle kılmışsa gecenin tamamını ihya etmiş gibidir."

Müslim, Mesacid 260, (656); Muvatta, Cema'at 7, (1, 132); Ebu Davud, Salat 18, (555); Tirmizi, Salat 165, (221).

Eski 13-05-2006, 12:33   #19
Erdal SEVÜK

Kur'an'dan Peygamber Duaları
Ey Rabbimiz, kendimize yazık ettik. Şayet sen kusurumuzu örtüp bize merhamet buyurmazsan, en büyük kayba uğrayanlardan oluruz.
Araf 23 - Hz. Adem ve Hz. Havva'nın Duası (AS)

kaedeşler inşaallah yazdığımız hadisi şerifler üzerinde yolda düşününelim.
hayatımızda yaşamaya çalışalım...

Eski 14-05-2006, 01:31   #20
_anka_
Pasif Üye

"Mü'min bir delikten iki defa sokulmaz."

Yanıtla

Yer İmleri

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama

Gönderme Kuralları